Villa Sandvigen
Bryllup og fest
Møter og konferanser
Meny
Minnestund
Om oss
Matkurs

Kontakt


Home

Villa Sandvigen

                                                    Meny


Allergener skal stå med uthevet skrift i ingredienslisten.

Dette er ifølge et EU-direktiv.

Allergener: Selleri: SE, nøtter: N (står spesifisert hvilken nøtt), sesam: SES, skalldyr: S, fisk: F, kjøtt: K, meieri: L (Laktose), egg: E, soya: SO,  sennep: SEN,  peanøtter: P og mel: M (står spesifisert hvilket mel), sulfitter: Su.



Smørbrød

Røket laks med eggerøre  F, E, M (hvete), L    kr. 165

Reker med majones  S, E, M (hvete), L              kr. 185

Kylling og avocado   K, M (hvete), L                  kr. 185

Karbonade med løk  K, E, M (hvete), L              kr. 165

Biffsmørbrød   K, M (hvete), L                              kr. 195


Forrett eller lunsjrett


Blåskjell

En nydelig buljong tilsmakt med sitrongress, ingefær, chili, kokosmelk og limeblader. Blåskjellene dampes til de åpner seg og serveres med brød og godt smør fra Røros.

Inneholder: M (hvete) kun i brødskiva, L, S       Forrett   kr. 100/ lunsj kr. 200

                         

Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignong Blanc 2013, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin eller en Saison-øl fra Nøgne Ø.


Chevre-salat

En tykk skive Chevre gratineres i ovnen. Ordet «chevre» er fransk for geit. Salaten blandes lett sammen med hjemmelagede syltede rødbeter, salatblader og karamelliserte nøtter. Serveres med toast og smør.          

Inneholder: N (valnøtt), L, Su, M (hvete)                   forrett  kr. 125/lunsj  kr. 245


Vinforslag: En Leitz Rheingau Riesling trocken - tørr hvitvin fra Tyskland

eller en Hesjeøl fra Haandbryggeriet.



Reker

Avocado med håndpillede reker fra Engelsviken. Vi blander reker, dill, rødløk og majones med creme fraiche. Visste du at avokado faktisk er en frukt og vokser på trær? Fordi den ikke er søt og ofte blir brukt som en grønnsak, er det mange som forvirres av akkurat det. Avokadoen inneholder heller ikke fruktsyre, og det blir påstått at det faktisk er noe av det sunneste du kan spise. 


Inneholder: S, E, M (hvete), SO, Su, L                               kr. 145


Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignong Blanc 2013, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin eller en Saison-øl fra Nøgne Ø.



Kokkens Gourmet     kr. 850

5 retter hvor kokken gir deg det beste av dagens råvarer og inspirasjon.



Fiskeretter


Ørret

Ørreten stekes på høy varme i panne, slik at den får en fin gyllen skorpe. Stekesjyen utgjør basen på den gode rømmesausen. Agurken får et kort bad i eddik, vann og sukker. Serveres med kokt potet.

Akkurat som farmor, Tordis, ville servert den.

Inneholder: L, F, Su                                                                  kr. 260  


Vinforslag: Sancerre Rosè  (Ung og dropsaktig, hint smørmalt i avslutningen).


Havabbor

Havabbor er en lang fisk som minner litt om gjørs. I den nordlige delen av utbredelsesområdet beveger den seg bort fra kysten til dypere farvann om vinteren. Den lever fra Norge og De britiske øyer til Marokko, Senegal og Kanariøyene. Serveres med skorsonerrot og små ferske erter, litt sitron og parmesan. Sausen blir laget sammen med urtene; minte og bladpersille og litt brunet smør.

Inneholder:   F, L

                         kr. 280

Drikkeforslag:

Hugel Sylvaner 2004, Alsace, Frankrike    


    

Kjøttretter


Indrefilet med bearnaise eller peppersaus

180 gram av den møreste norske okseindrefilet. Vi lager vår berømte bearnaise av eggeplommer, smør og estragon. Eller du kan velge vår supersterke peppersaus. Dette er retten Villa Sandvigen er kjent for -  en såkalt signaturrett. Folk kommer fra fjern og nær for å spise den hver uke.

Stekte gulrøtter med persille og en stekt potet.            

Inneholder: L, E, Su             

kr. 415

Drikkeforslag:

 Cotes du Rhone Roullopierre fra Pierre Amandieu, Frankrike eller en Hesjeøl fra Haandbryggeriet.


Dåhjort
Ytrefilet av dåhjorten stekes i pannen før vi gjør den ferdig i ovnen. Vi serverer den med erter, knutekål og eple. Sausen er en hjemmelaget rødvinsaus og potetene er norske.  

Inneholder: K, Su                                                                                     kr. 420


Drikkeforslag: En Masi Bonacosta Valpolicella Classico Vento, Italia eller en Hermansen IPA  fra St.Hallvard bryggeri.



Svartskog-gris

De vandrer rett her oppe, i skogen på Svartskog. De spiser tonnevis med epler og nøtter før den flinke lærlingen vår skjærer hele slakt i porsjonsbiter. Stekes og anrettes med en grillet maiskrem, salsa verde og rødvinsaus. Serveres med en salat av fetaost, agurk og vannmelon.


Inneholder: K, L, Su                                                                                       kr. 345


Vinforslag: Lequin-Colin Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes, Frankrike (Konsentrert frukt, noe urter, ren balansert syre og flott tanninstruktur. Verdt hver en krone, en NYDELIG vin.



Tilbehør

Fløtegratinerte poteter  L      kr. 55

Salat                                                kr. 25



Ekstra stor porsjon...

Har du lyst har du lov, det er bare å spørre….

Mot et lite tillegg.


Barn tilbys halv pris på halv porsjon, på alle rettene.



Desserter


Rullekake

En glutenfri rullekake tilsmakt med sjokolade rulles med mango-sorbet. Dette er en fryst kake som vi serverer med en frisk fruktsalat.


Inneholder: E                         kr. 125

Drikkeforslag: En god kopp kaffe eller en Cointreau.


Pavlova

Store marengs stekes i ovnen slik at de er herlige sprøe og seige inni. Fylles med en pasjonsfrukt-krem/ vaniljekrem. Pyntes med frukt og nytes.

 

Inneholder: E, L                     kr. 125

Vinforslag: Chateu Septy Montbazillac, Frankrike   kr.90 pr glass


Isbombe

En isbombe tilsmakt med litchi og sorbet fra Kulinaris med smak av bringebær.  Serveres med en frisk frukt av vannmelon, rabarbra og jordbær.  


Inneholder: L                         kr. 140

Drikkeforslag: Et glass Riesling Kabinett, en perlende dessertvin.


Dagens kake

Hjemmelaget, så klart. Hør med vår servitør hva vi har i dag.

Inneholder: E, L, M                    kr. 95

Vinforslag: Tro oss, det smaker nydelig! Bokkøl   kr. 65 fra Aass Bryggeri


Jordbær       

En herlig dessert! Jordbærsorbet fra Kulinaris på Kolbotn. Hjemmelagede pikekyss. Bærene marines med sukker og lime, før de legges i et glass og strøs med kardemommesmuler samt yoghurt på toppen av det hele.

Litt som tilslørte bondepiker, men noe helt annet.  

Inneholder: L, E, M                    kr. 135


Vinforslag: Et glass Riesling Kabinett, en perlende dessertvin.


Ost
Serveres med kjeks. Hør med servitøren hva som finnes i dag.                   

Inneholder: L, M (hvete)                 kr. 155

Drikkeforslag: Imperial Brown Ale kr. 95, er et nydelig øl med mye malt og karamelltoner. Hvete og mye forskjellig malt og engelsk gjær, 7,5 %. Passer helt ypperlig til ost. De mer tradisjonelle portvinene passer også.  


Elidas fristelser

Hjemmelaget Konfekt. Kreativiteten blomstrer.  


Inneholder: L, N


3 biter; perfekt til kaffe            kr. 55

5 biter; perfekt til å deles       kr. 85



Drikkemeny

Kaffe, te kr. 45

Mineralvann kr. 48

Aass uten kr. 48

Aass Pils kr. 73

Husets rødvin på glass kr. 100

husets hvitvin på glass kr. 95

Gin tonic kr. 110

Gourmet øl kr. 95

Vi har et eget øl og vin kart, spør servitøren!


Vi server deg gjerne en kjempegod GIN TONIC til aperitif. Vi har fått inn tonic-vann fra Fentimanns, og vi tør nesten påstå at det er verdens beste gin tonic. Fås med sitron eller agurk.                                  kr. 100


kontakt@villasandvigen.no  Villa Sandvigen - Gamle mosseveien 65 - 1420 Svartskog  Tlf. 66 80 01 15